Nyugta fejléc módosítása, megváltoztatása (fejléc programozás)

 

Üzemeltetési hely változás, üzlet nevének változása, székhely megváltozása

 

Bizonyos esetekben szükség lehet a bizonylatok fejlécének megváltoztatására (Pl.: üzemeltetési hely változás, üzlet nevének változása, székhely megváltozása). Ezt a módosítást szerviz nem tudja elvégezni, csak speciális esetben (egyedi mentesítéssel rendelkező gépeken). A fejlécben szereplő adatok megváltoztatásának kezdeményezése a PTGTAXUZ formanyomtatvány beküldésével indítható el (pl.: könyvelő által).

A pénztárgép üzemeltetője köteles bejelenteni a pénztárgép üzemeltetési helyének, valamint a pénztárgép üzemeltetési helye szerinti üzlet nevének (ha van ilyen) megváltozását, az erre a célra rendszeresített PTGTAXUZ adatlapon a megváltoztatásának időpontját megelőző 5. napig az állami adóhatósághoz.

Ezek után központilag a NAV szerverén keresztül történik az átírás. Ennek előfeltétele, hogy aktív adatkapcsolat legyen a pénztárgépen, azaz ne legyen szüneteltetett állapotban és a mobil kommunikációs szolgáltató felé ne legyen tartozása ügyfélnek. Fontos, hogy csak abban az esetben lehet ilyen módosítást végezni, ha az üzemeltető személyében nem történik változás, azaz az adószám törzsszáma (első 8 karakter) nem változik meg, mert akkor már átszemélyesítésről beszélünk!

 

További szolgáltatásaink

Kollégáink NAV által regisztrált, engedéllyel rendelkező szakemberek, akik folyamatosan komoly szakmai képzéseken vesznek részt.

Munkatársaink szívesen adnak tájékoztatást jelenlegi és jövőbeni ügyfeleink számára a pénztárgép üzemeltetéssel kapcsolatos jogi és gyakorlati kérdésekben.

Tevékenységeink: pénztárgép értékesítés, pénztárgép javítás, pénztárgép szerviz, pénztárgép átszemélyesítés és egyéb kapcsolódó szolgáltatások.

Szolgáltatásainkat elsősorban Vas megye, és Zala megye területén végezzük. Elsősorban Körmend, Szombathely, Kőszeg, Vasvár, Szentgotthárd, Sárvár, Lenti, Zalalövő, Zalaegerszeg, Nagykanizsa, Őriszentpéter, Jánosháza térségében.