Online pénztárgép üzemeltetés szüneteltetése

 

 

Az üzemeltetőnek bejelentési kötelezettsége keletkezik az állami adóhatóság (NAV) felé abban az esetben, ha pénztárgépét 30 napot meghaladóan szüneteltetni szeretné. Ezt az erre rendszeresített PTGTAXUZ nevezetű formanyomtatványon nyújthatja be (pl.: könyvelője által). Ezt megteheti a szüneteltetés megkezdésétől számított 45 napon belül.

A szüneteltetést a mobil kommunikációs szolgáltató felé is jelezni kell, amihez csatolni kell a PTGTAXUZ lejelentést igazoló elfogadó nyugtát vagy postai feladóvevénnyel igazolt PTGTAXUZ elnevezésű nyomtatványt.

Mobil Adat Kft. – Szüneteltetési nyilatkozat

Magyar Telekom Nyrt. – Szüneteltetési kérelem

No Roaming Kft. – Nyilatkozat szüneteltetésről

A bejelentést követően a pénztárgép csak akkor használható újra, ha az üzemeltető bejelenti a NAV felé a pénztárgép használatának újbóli folytatását, valamint ezt jelzi a mobil kommunikációs szolgáltató felé.

Figyelni kell arra is, hogy azokon a pénztárgépeken, amelyeken már a 9/2016. (III. 25.) NGM rendeletnek megfelelő új szoftver fut, a pénztárgép menüjében is rögzíteni kell a szüneteltetés megkezdését és annak várható folytatását is. Ilyen esetben ügyfélnek fel kell keresnie szervizét a beállítások elvégzése érdekében. Üzemeltetés folytatásakor szintén be kell állítani a pénztárgépen a használat folytatását. Ebben az esetben is szervizes beavatkozás szükséges! A szüneteltetés idejét a rendelet nem korlátozza, de a mobilszolgáltatónál a szüneteltetést fél évente meg kell hosszabbítani, ellenkező esetben a pénztárgépben lévő SIM kártya automatikusan aktiválásra kerül, azaz fizetni kell a szolgáltatás díját!

Szüneteltetés feloldása

 

Könyvelő irodák, intézmények számára javasoljuk az ÁNYK nyomtatványkitöltő program hálózatos, munkacsoportos használatát információ itt.

 

Munkatársaink szívesen adnak tájékoztatást jelenlegi és jövőbeni ügyfeleink számára a pénztárgép üzemeltetéssel kapcsolatos jogi és gyakorlati kérdésekben.

Tevékenységeink: pénztárgép értékesítés, pénztárgép javítás, pénztárgép szerviz, pénztárgép átszemélyesítés és egyéb kapcsolódó szolgáltatások.

Szolgáltatásainkat elsősorban Vas megye, és Zala megye területén végezzük. Elsősorban Körmend, Szombathely, Kőszeg, Vasvár, Szentgotthárd, Sárvár, Lenti, Zalalövő, Zalaegerszeg, Nagykanizsa, Őriszentpéter, Jánosháza térségében.

További információk az általunk forgalmazott pénztárgép típusokról…

Általunk forgalmazott pénztárgép kiegészítők, kellék anyagok, tartozékok…

További részletes információk, pénztárgép tulajdonosoknak, használóknak, bérlőknek, cégvezetőknek, könyvelőknek…