Pénztárgép szüneteltetés feloldása

(üzemeltetés folytatása)

 

Amennyiben üzemeltető korábban kérvényezte az általa használt pénztárgép szüneteltetését és újra szeretné azt használni, abban az esetben bejelentési kötelezettsége keletkezik a NAV felé, illetve az adatkapcsolatot biztosító szolgáltató felé. Az üzemeltetés folytatását a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál a PTGTAXUZ formanyomtatványon lehet kérvényezni, ahol az „újra szeretném használni a szüneteltetett pénztárgépet” melletti jelölőnégyzetet kell bejelölni, valamint az esemény bekövetkezésének dátumát kell megadni, méghozzá úgy, hogy az esemény bekövetkezésének dátuma legalább 5 nappal későbbi legyen a nyomtatvány beadásának dátumánál. Tehát minimum 5 nappal korábban, az esemény bekövetkezte előtt be kell jelenteni a szándékunkat arról, hogy szeretnénk újra használni a pénztárgépet.

Fenti eseményt a szolgáltató (Telekom, Mobil Adat, No Roaming) részére is jelezni kell, az erre rendszeresített formanyomtatványon. Ez az igénylőlap letölthető az alábbi linkekről:

Mobil Adat Kft. – Szüneteltetés megszüntetése

Magyar Telekom Nyrt. – SIM kártya visszaaktiválási kérelem

No Roaming Kft. – Nyilatkozat szüneteltetésből történő visszakapcsoláshoz

Az adatkapcsolat visszaállítását érdemes a használat előtt legalább egy héttel előbb beadni, ugyanis számolni kell a szolgáltatás visszakapcsolásának átfutási idejével.

Azokon a pénztárgépeken, amelyeken már a 9/2016. (III. 25.) NGM rendeletnek megfelelő új szoftver fut, a pénztárgép menüjében is rögzíteni kell a szüneteltetés feloldását. Ilyen esetben ügyfélnek fel kell keresnie szervizét a beállítások elvégzése érdekében!

Munkatársaink szívesen adnak tájékoztatást jelenlegi és jövőbeni ügyfeleink számára a pénztárgép üzemeltetéssel kapcsolatos jogi és gyakorlati kérdésekben. Amennyiben Ön nem ügyfelünk, legyen kedves pénztárgép üzemeltetéssel kapcsolatos kérdéseivel saját pénztárgép szerviz partnerét megkeresni.

Szolgáltatásainkat elsősorban Vas megye, és Zala megye területén végezzük. Elsősorban Körmend, Szombathely, Kőszeg, Vasvár, Szentgotthárd, Sárvár, Lenti, Zalalövő, Zalaegerszeg, Nagykanizsa, Őriszentpéter, Jánosháza térségében.

További információk az általunk forgalmazott pénztárgép típusokról…

Általunk forgalmazott pénztárgép kiegészítők, kellék anyagok, tartozékok…

További részletes információk, pénztárgép tulajdonosoknak, használóknak, bérlőknek, cégvezetőknek…